Bingovarianter

I Sverige spelar vi oftast vanlig 75-bollarsbingo där bingobrickorna består av 25 fält i fem rader och fem kolumner med numren 1 – 75, och målet är att du ska få en full rad med fem nummer som gör att du får bingo, men det finns faktiskt flera andra sorters bingo att välja på. Efter vanlig 75-bollarsbingo är variantbingo och mönsterbingo de mest populära bingospelen i Sverige.

Variantbingo

I variantbingo använder man sig av samma bingobrickor som i vanlig 75-bollarsbingo och bingo får du om du får 5 nummer i rad. Det som skiljer bingospelen åt är att när någon har fått bingo på en rad så fortsätter spelet till någon har fått bingo på två rader och så vidare när du spelar variantbingo. Dragningen slutar först när någon bingospelare har fått bingo på fem rader, vilket är samma sak som en full bricka.

Variantbingo är en mycket rolig och spännande variant av bingo eftersom spelet pågår så länge och för att du inte behöver ge upp hoppet innan någon har fått bingo för femte och sista gången. Dessutom är det såklart kul att fem bingovinster delas ut under en bingorunda och om du har riktig tur kan du kanske få bingo fler än en gång. Den högsta vinsten delas ut till den som fått bingo på en full bricka.

Mönsterbingo

Du kan spela mönsterbingo såväl på nätet som i bingohallarna och det är också ett mycket omtyckt bingospel. Som vanligt består även denna bingobricka av 25 nummer mellan 1 – 75, men till skillnad från vanlig 75-bollarsbingo ska du inte försöka få alla nummer rätt i en linjär rad utan istället ska du fylla numren i ett förtryckt mönster som finns på bingobrickan. I praktiken är det alltså inte någon större skillnad på mönsterbingo och vanlig bingo, när någon har alla nummer i ett mönster är spelet slut om inte ett visst antal nummer ska dras.