Nätbingo

Det finns en del skillnader mot att spela bingo i en vanlig bingohall, jämfört med att spela bingo på nätet. När du spelar bingo på nätet går allt för det första mycket snabbare. Tiden som det i vanliga fall tar att köpa brickor, sätta sig ner, ta fram pennan, kryssa i numren, kontrollera och så vidare, är i stort sett försvunnen. Det mesta sker på automatik. Spelar du på funktionen ”autoplay” som nämns i artikeln om hur man spelar bingo, är det datorn som sköter ikryssandet av nummer. Dessutom behöver du aldrig ropa ut ”bingo” om du vinner, då det registreras per automatik. Det är alltså mycket bekvämt att spela bingo på nätet! Du kan även spela på så många bingobrickor som sajten tillåter då du inte riskerar att missa några nummer, medan du inte klarar av att ha särskilt många brickor igång när du spelar i en vanlig bingohall, då du riskerar att inte hinna med.

Sätt en budget

När du spelar spel på nätet löper du alltid en lite större risk för att inte ha riktigt koll på hur mycket pengar du spelar för. Därför rekommenderar vi starkt att du sätter en budget för ditt spelande så att du har bättre koll. Siffrorna på skärmen är ju nämligen riktiga pengar och inte bara siffror!

Tappar man inte den sociala biten när man spelar bingo online?

Många kan tycka att det låter tråkigt att spela bingo online, då de tycker att den sociala biten är minst lika viktig som spelet. Och ja, visst är det skillnad, men det finns ändå möjlighet att interagera med de andra spelarna. De allra flesta bingosajter har nämligen chattar som man kan ha igång samtidigt som man spelar. I chatten kan du prata med dina medspelare, samt att det ofta förekommer extra tävlingar i chatten, utöver det vanliga bingospelandet. Kom ihåg att hålla en trevlig ton i chatten, då de flesta bingosajter har klara regler och villkor över hur man får bete sig. Bryter du mot någon av reglerna riskerar du att bli utslängd och i värsta fall avstängd från spel.?